Suriname registreert 120ste Covid-19-dode

28/12/2020 20:26 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Een 120ste persoon is in Suriname overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit de update van het dashboard op de officiële Covid-19-website van het land. Voor deze maand is het de derde coronadode.
Suriname passeerde maandagavond de kaap van zesduizend besmettingen. De teller staat op 6.013, inclusief 369 active cases. In de afgelopen 24 uur zijn er 160 personen getest, van wie 35 positief bleken te zijn. De besmettingen zijn in hoofdstad Paramaribo (23) en de districten Wanica (5) en Commewijne (2). De vijf resterende gevallen zijn geboekt onder ‘overige’.
Er liggen 53 personen in ziekenhuizen en elf mensen zijn opgenomen op de intensivecareafdelingen. Verder zijn er 213 positieven in isolatie en 839 niet positieven in quarantaine. In Suriname zijn 5.542 burgers genezen van Covid-19, inclusief 63 in de afgelopen 24 uur.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid riep de samenleving eerder maandagavond tijdens de Covid-19-persconferentie op drukke plekken te vermijden. “Als u daar niet hoeft te zijn, ga er niet naartoe. Doe tijdig uw inkopen doen en wacht niet tot laatste moment.”
Hij onderstreepte dat de situatie “cruciaal en kritiek” is. “De druk op de zorg neemt toe met elke positieve die we krijgen. We doen er daarom alles aan om de situatie zo goed en stabiel mogelijk te houden.” Ramadhin: “De maatregelen zijn verlengd. Dat betekent dat we de situatie vrij stabiel vinden maar dat betekent niet dat het goed of veel beter gaat. We hebben nog dagelijks positieven en dat gaat nog een poosje duren.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname