Suriname ontvangt PPE van VAE

25/12/2020 10:01 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Suriname heeft via de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) personal protective equipment (PPE) ontvangen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) om face shields, protective coveralls, diverse soorten maskers, handschoenen en beademingsapparatuur. De spullen zijn vanuit de Verenigde Staten en Barbados naar Suriname getransporteerd en intussen via het ministerie van Volksgezondheid en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing verdeeld onder actoren.
Bibis zegt dat de VAE de 36.855 stuks PPE geschonken heeft aan de OAS in het kader van solidariteit en samenwerking in de strijd tegen de indamming van de Covid-19-pandemie. Om in aanmerking te komen voor een evenredig deel van deze schenking, moest een aanvraag worden gedaan via de OAS. De selectiecriteria, die bij de toekenning zijn gehanteerd, hadden betrekking op onder meer de dringende noodzaak van PPE bij de nationale aanpak van Covid-19 en de status van de bilaterale relatie. De VAE selecteerde uiteindelijk Suriname, Bolivia, Ecuador, El Salvador, Haïti, Honduras en Panama.
Volgens Bibis is Suriname via het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) ook in aanmerking gekomen voor goederen ten behoeve van de zorg en indamming van Covid-19, eveneens uit een donatie van de VAE. Het ging om coveralls, handschoenen, maskers, ontsmettingsmiddelen en sneltesten. “Beide donaties vormen een belangrijke ondersteuning voor het zorgsysteem in Suriname in een periode waarin de Covid-19-situatie zorgwekkend is, de financieel-economische situatie krap en er een enorme behoefte is aan dergelijke goederen”, aldus het ministerie.
Suriname en de VAE onderhouden sinds 7 oktober 1999 diplomatieke relaties. Volgens Bibis is de regering-Santokhi/Brunswijk van plan om de relatie met deze strategische partner meer inhoud te geven op diverse gebieden, waaronder politiek, voor vraagstukken die het gemeenschappelijk belang van beide landen regarderen, bilaterale partnerschappen bij investeringen, handel, kennis en technologie, landbouw, energie en luchtvaart. Momenteel heeft de VAE een niet-residerende ambassadeur voor Suriname die Brasilia in Brazilië als standplaats heeft.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname