Suriname ontvangt nieuwe bezending Covid-vaccins

28/03/2021 22:49 – Van onze redactie

: Volksgezondheid  
PARAMARIBO – De eerste bezending AstraZeneca-vaccins, geproduceerd door het Zuid-Koreaane SK Bioscience, die de regering via Covax heeft aangeschaft, is gearriveerd. Het gaat om 24.000 doses die zijn verzonden door Paho’s Revolving Fund, dat verantwoordelijk is voor verwerving en levering van Covid-19-vaccins aan landen van de Amerika’s die deel uitmaken van de Covax Facility. Suriname moet totaal 79.200 doses krijgen. De verwachting is dat in mei het land alles zal hebben ontvangen.
“De levering van de eerste tranche vaccins via de Covax Facility met de steun van de Paho is een trots moment voor Suriname in de strijd tegen de Covid-19-pandemie”, vindt Karen Lewis-Bell, Paho/WHO-vertegenwoordiger in het land. “We zullen blijven samenwerken met het land om vaccinatie en andere volksgezondheids- en sociale maatregelen te ondersteunen die de verspreiding van Covid-19 kunnen tegengaan, om gezondheidsdiensten te beschermen en om levens te redden.”
Rakesh Gajadhar Sukul, waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, is verheugd met de nieuwe bezending. “We geloven dat die ons zal helpen ons doel om de ziekenhuisopnames en de sterfgevallen als gevolg van Covid-19 te minimaliseren, te bereiken. Het vaccinatieprogramma van het land wordt versterkt en we zijn dankbaar dat de Covax Facility en Paho deze doses voor Suriname hebben kunnen veiligstellen”, aldus Gajadhar Sukul. Eerder kreeg het land duizend doses van Barbados en vijftigduizend doses uit India.
Op 23 februari is in Suriname het startsein gegeven van de vaccinatiecampagne met de inenting van verpleegkundige Remona Simons en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Op 20 maart werd Wilgo Tolud als tienduizendste persoon gevaccineerd. Vrijdag tot en met zondag was de Covid-19-vaccinatiekaravaan in district Nickerie, terwijl zaterdag inentingen plaatsvonden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Volksgezondheid wil de inenting toegankelijker maken voor zestigplussers, veertigplussers met onderliggende aandoeningen en zorgmedewerkers.
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname