Suriname ontvangt beschermingsmiddelen van VAE

Suriname is met Bolivia, Ecuador, El Salvador, Haïti, Honduras en Panama, allen lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), in aanmerking gekomen voor een evenredig deel van 36.855 stuks Personal Protective Equipment (PPE), een schenking van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De landen hebben face shields, protective coveralls, diverse soorten maskers, handschoenen en beademingsapparatuur ontvangen.

De donatie is gedaan in het kader van solidariteit en samenwerking in de strijd tegen de indamming van de Covid-19-pandemie. Suriname heeft om de donatie te krijgen, via de OAS, door tussenkomst van de Permanente Vertegenwoordiging van Suriname bij deze organisatie, een aanvraag ingediend.

De selectiecriteria hadden betrekking op o.a. de dringende noodzaak van PPE bij de nationale aanpak van Covid-19 en de status van de bilaterale relatie. Suriname en de VAE onderhouden diplomatieke relaties sinds 7 oktober 1999, met een niet-residerende ambassadeur voor Suriname die Brasilia als standplaats heeft, meldt de voorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking.

Suriname krijgt via de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA), ook goederen ten behoeve van de zorg en indamming van Covid-19, eveneens uit een donatie van de VAE. Bij deze donatie gaat het om coveralls, handschoenen, maskers, ontsmettingsmiddelen en sneltesten. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com