Suriname heeft de afgelopen jaren recordhoeveelheden drugs in beslag genomen, echter de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, blijft bezorgd over de situatie. Ondanks de internationale samenwerking en de inbeslagname van drugs, vindt Ramdin dat de overheid nog niet tevreden kan zijn. “Elke drugsvangst die we hebben gehad, had nooit moeten gebeuren”, zei de minister in een recent interview. “Het is een probleem dat niet verdwijnt, het gebeurt nog steeds.”
Volgens Ramdin moeten er strengere controles worden uitgevoerd op de luchthavens, havens en grensposten van Suriname. De minister benadrukte dat, hoewel er vaak wel voldoende inlichtingen zijn over de komst van illegale ladingen, de capaciteit om snel en efficiënt in te grijpen, ontbreekt. “We hebben de technologie en het personeel niet om snel te reageren.” Dit gebrek aan middelen maakt het moeilijk om de criminele netwerken die verantwoordelijk zijn voor de drugshandel, te bestrijden.
Ramdin wees ook op de bredere impact van de georganiseerde criminaliteit die met de drugshandel gepaard gaat, waaronder mensenhandel en illegale handel in diersoorten. “Wanneer een crimineel netwerk eenmaal een kanaal heeft geopend voor drugshandel, wordt datzelfde kanaal ook vaak gebruikt voor andere vormen van criminaliteit”, zei hij. De minister noemde onder andere de handel in dieren, zoals papegaaien, en in rashonden, die via de grens worden gesmokkeld. Een ander groot probleem volgens de minister, is de toename van de productie van cocaïne op het westelijk halfrond, waarvan een groot deel via Suriname naar andere landen wordt gesmokkeld. “Er is een enorme vraag naar cocaïne, vooral in rijke landen. Het is een kwestie van vraag en aanbod”, zei Ramdin. Hij benadrukte dat Suriname niet de enige partij is die verantwoordelijkheid moet nemen. “De landen die deze producten consumeren, moeten ook bijdragen aan het stoppen van de drugshandel.”
Ramdin gaf aan dat de regering samenwerkt met landen zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie om de strijd tegen de drugshandel te intensiveren. Er zijn al enkele overeenkomsten gesloten, maar de minister erkende dat er nog veel werk te doen is. “Nationaal moeten we meer doen. We hebben meer controle nodig en we moeten zorgen voor de juiste middelen om effectief te kunnen ingrijpen”, aldus de minister. De uitdagingen blijven groot, maar Ramdin is optimistisch over de voortgang die tot nu toe is geboekt. “We hebben een aantal successen behaald, maar de strijd is nog niet voorbij. Het vereist een agressieve aanpak en de steun van internationale partners om de drugshandel te stoppen.”
-door Gladys Findlay-
The post ‘Suriname moet agressiever strijden tegen drugshandel’ ..
- Politiekorpschef reikt oorkonden uit aan medewerkers Regio …..
- WET SPAAR- EN STABILISATIEFONDS SURINAME..
- FEESTSTEMMING HYPERLOKAAL..
- Brazilië trekt tijdelijke werkvisa in voor Chinese BYD..
- Mia Mottley..
- OKB: Verlies Bouterse groot gemis voor het land..
- Santokhi: Wij mogen trots zijn op de mijlpalen die reeds zi…..
- President ontvangt boek over leven en werk van Riek Aron..
- POLITIEMANSCHAPPEN KIND VAN DE REKENING..
- Van macht naar machteloosheid: de tragiek van Bouta’s laats…..
- Zuid-Korea: Zware vliegtuigcrash kost 179 mensen het leven..
- Trending Kawinaband moet tot de beste horen..
- Politie over vliegtuigcrash Stondansi-vallen: drugs en twee…..
- 1000-JARIG NDP REICH..
- WAAR DE KIEZER OP WACHT..
- Een toekomst van Liefde en Eenheid..
- Palu staat stil bij heengaan Bouterse..
- Personen die stoffelijk overschot Bouterse transporteerden …..
- Thanya Fonkel presenteert ‘Voor eeuwig tussen vreemde…..
- CCK en IRIS willen beter beleid rond monumentale panden..
- Eric Lie’s Taekwondo sluit 2024 af met zwarte band examen…..