Suriname maten te groot voor Guyana

Onze nationale voetbalselectie wist gisteren met maar liefst 3-1 te winnen van Guyana. De wedstrijd die werd gespeeld in Nations League verband in Guyana, had een spannend verloop en was vanaf het prille begin een Surinaamse aangelegenheid.  Suriname begon sterk met een doelpunt van Djevencio van der Kust, maar zag de tegenstander via een penalty in de eerste helft langszij komen. Bondscoach Stanley Menzo koos in de basis voor Etienne Vaessen als doelman en voor de lokale spits Gleofilo Vlijter. Opvallend was het debuut van Dylan Vente, die samen met Liam van Gelderen in de tweede helft zijn eerste minuten maakte voor Suriname. Van der Kust opende de score in de 18e minuut, maar veroorzaakte vlak voor rust een penalty, waardoor Guyana gelijk maakte.
In de tweede helft wist Suriname orde op zaken te stellen. Na een bijzondere onderbreking door een helikopter (*), nam Jaden Montnor de leiding terug met een doelpunt, kort na zijn invalbeurt. In de slotfase zorgde Virgil Misidjan voor de verlossende 3-1, wat ook zijn eerste goal voor Suriname betekende. Suriname speelt op 9 september tegen Guadeloupe en vervolgt zijn Nations League-campagne in oktober met wedstrijden tegen Costa Rica en opnieuw Guyana.
The post Suriname maten te groot voor Guyana ..