Suriname maakt een enorme sprong wat betreft het totaal aantal ontdekte hulpbronnen sinds 2015

Guyana staat op de eerste plaats voor het totaal ontdekte aantal hulpbronnen sinds 2015 en Suriname maakt een enorme sprong voorwaarts. Het Guyana-verhaal verandert, samen met Suriname, waar het offshore-succes groeit, de dynamiek voor de belangrijkste olieproducenten van Latijns-Amerika, dit stelt de nieuwswebsite OilNow in een artikel.
“Latijns-Amerika zal het komende decennium een ​​van de snelst groeiende regio’s ter wereld worden op het gebied van upstream-investeringen”, zegt Daniel Leppert, Senior Vice President Consulting van Rystad Energy, Latijns-Amerika. “Een combinatie van gigantische nieuwe ontdekkingen zoals die in Guyana en Suriname, in combinatie met een herstel in voornamelijk Brazilië en Argentinië, levert de noodzakelijke componenten op voor aanhoudende investeringsgroei in de regio.”
Gigantische sprong
Leppert zei ,dat recent verkennend succes Suriname op de wereld oliekaart heeft gezet, met cumulatieve winbare bronnen in de orde van 1,9 miljard vaten olie-equivalent, zoals geschat door Rystad Energy. “Voor een perspectief op de betekenis van deze volumes: bij het bekijken van een ranglijst van landen op basis van de totale olievoorraden die sinds 2015 zijn ontdekt, staat Suriname op de vierde plaats, alleen achter Mexico (3e), Verenigde Staten (2e) en Guyana (1e). Deze activa kunnen, wanneer ze worden ontwikkeld, de Surinaamse economie aanzienlijk stimuleren”, merkte hij op.
Suriname heeft vorig jaar een gigantische sprong gemaakt met een reeks baanbrekende ontdekkingen, waaronder vier op Total en Apache’s Block 58 en één op het door Petronas geëxploiteerde Block 52. “Deze activa kunnen, wanneer ze worden ontwikkeld, het economische fortuin van Suriname vergroten en uitstekende inkomsten genereren. voor de regering,”zei Rystad Energy.
“We verwachten dat de netto contante waarde van projecten op de 11 actieve blokken van Suriname aanzienlijk zal zijn, met een potentieel om aanzienlijke kasstromen te genereren voor zowel Staatsolie als internationale oliemaatschappijen, zelfs in een omgeving met lage olieprijzen.” Rystad Energy verwacht dat de productie van Blokken 58 en 52 zal beginnen aan het eind van dit decennium en dat het kan groeien tot ongeveer 650.000 vaten per dag in het begin kan 2030.
Dit delen:Vind ik leuk:Like Laden…
………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname