Suriname kwalificeert zich voor kwartfinale Concacaf Nation League

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono
PARAMARIBO — Suriname heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Concacaf Nation League. Voor eigen publiek zegevierde Natio dinsdagavond met 5 – 1 van Guyana in het tjokvolle Franklin Essedstadion. Bij rust stonden de mannen onder leiding van bondscoach Stanley Menzo nog met 3 – 1 voor.

Met de overwinning heeft Suriname zeven punten vergaard en eindigde op de tweede plek in poule A, na Costa Rica. Het Midden – Amerikaans land pakte de volle buit binnen in eigen huis met 3 – 0 van Guatemala.  Daardoor eindigde Costa Rica op de eerste plek met acht punten. Guatemala blijft op zeven punten, maar heeft een mindere doelsaldo dan Suriname en eindigt op de derde plek.

“Met de overwinning heeft Suriname zeven punten vergaard en eindigde op de tweede plek in poule A, na Costa Rica”

Met verdediger Myentie Abena en doelman Etienne Vaessen terug in het basis elftal had Suriname een flitsende start in de eerste helft. Sheraldo Becker tikte 1 – 0 binnen op aangeven van Gleofilo Vlijter. Niet lang daarna stond het in de tiende minuut 2 – 0 op het scorebord nadat Becker zijn tweede goal van de wedstrijd in tikte.
Twee minuten later bracht Jalen Jones van Guyana de score terug naar 2 – 1 na een kleine verslapping in de achterhoede bij Natio. Het bleef heel lang bij die score, maar Virgil Misidjan die het vertrouwen kreeg van coach Menzo bezorgde Suriname de 3 – 1 in de 32e minuut.
Zes minuten na de start van de tweede helft pakte Denzel Jubitana ook een doelpunt mee en bracht de stand naar 4 – 1. Voor Jubitana is het zijn eerste doelpunt voor Natio, nadat hij kwam invallen voor Immanuel Pherai. Verdediger Ridgeciano Haps maakte in de 69e minuut de 5 – 1 voor Natio. Nog enkele doelrijpe kansen voor Natio en Guyana, maar beide teams kwamen niet tot scoren.