‘Suriname houdt vast aan ‘One China Policy”

12/02/2021 00:00 – Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi : CDS  
PARAMARIBO – De “historische band en lange vriendschap” met de volksrepubliek China heeft geleid tot “goede bilaterale samenwerkingen”. “Suriname houdt daarom vast aan de ‘One China Policy'”, zegt president Chandrikapersad Santokhi in zijn toespraak in verband met de viering van het Chinees nieuwjaar vrijdag.
“Vanuit wederzijds belang en respect draagt China op verschillende manieren bij aan de nationale ontwikkeling van ons land. En ook in de toekomst zal deze hechte band blijven voortbestaan”, verzekert het staatshoofd. De samenwerking richt zich onder meer op de agrarische sector, infrastructuur, veiligheid, defensie, training en capaciteitsversterking, gemeenschapsontwikkeling, financiën, cultuur en handel.
De president stipt aan dat de Chinezen, van wie de eersten op 20 oktober 1853 in Suriname arriveerden, ook worden gezien als “dyadya Surinamer, net als ik en net als u”. “De Chinezen spelen niet alleen een grote rol in de sociaal-economische ontwikkeling, maar ook in de opbouw van de harmonieuze multiculturele samenleving in Suriname.”
Vrijdag wordt het jaar van de os ingeluid. Een dier dat volgens Santokhi een aantal positieve eigenschappen heeft, waaronder kracht, betrouwbaarheid, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Deze moeten worden ingezet in het belang van “vrede, rechtvaardigheid, ontwikkeling, welvaart en welzijn van ons volk en geliefde natie”.
De os staat, aldus de president, ook bekend als een “geboren leider en een harde werker”. “Het zijn de eigenschappen die deze regering meer dan ooit nodig heeft om Suriname uit zijn malaise te halen. En niet alleen de regering, maar in iedere Surinamer zit er een geboren leider en een harde werker. Het jaar van de os wordt daarom een jaar om obstakels weg te nemen, zowel voor land als volk.”
Hij spreekt de wens uit dat “wij allen samen” de Covid-19-pandemie verslaan. “Als samenleving hebben we minder kunnen verdienen, dierbaren verloren, zaken moeten sluiten en banen verloren. Daarom gaan we samen, vol moed en motivatie dit nieuwe jaar in. Want ondanks de huidige Covid-19-pandemie zien de vooruitzichten van ons land, er goed uit. De verlichting komt sneller dan u denkt”, verzekert Santokhi. Hij geeft aan dat met ondersteuning, vertrouwen en hoop het land ook uit de financiële crisis kan komen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname