Suriname Herald introduceert donkere modus

Vanaf gisteren kan Suriname Herald ook in donkere modus (nachtmodus) worden bekeken. Met een donkere modus of dark mode, een wereldtrend, zal men het nieuws prettiger kunnen lezen in het donker.
Een donkere modus of dark mode zorgt ervoor dat er minder fel licht op het scherm van telefoons en tablets is. De achtergrond van de site en ook het menu wordt zwart gemaakt en de letters komen in het wit in beeld.
Een donkere modus heeft volgens de fabrikanten enkele voordelen. Een groot voordeel van de donkere modus is dat je ogen minder vermoeid raken in omgevingen met weinig licht. Daarnaast vergt de donkere modus minder van je accu.
Google schrijft dat het de zichtbaarheid van het scherm verbetert voor “gebruikers met slechter zicht en degenen die gevoelig zijn voor fel licht”.
Inschakelen van de donkere modusDe donkere modus schakel je in door rechtsboven op de site in de menubalk op het lamp icoontje te klikken. Wil je terug naar de gewone modus, klik dan weer op het lamp icoontje.
Donkere modus automatisch inschakelenDe donkere modus is ook in te schakelen op bepaalde tijdstippen. Zo kan men er voor kiezen om in de avonduren na een bepaalde tijd automatisch het scherm te verduisteren. Ga hiervoor naar de instellingen van je telefoon of tablet.
De dark mode optie zal in de toekomst ook aan de iOS en Android app van Suriname Herald worden toegevoegd.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald