Suriname heeft twee nieuwe Honorair Consuls

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft afgelopen vrijdag het zogenoemd benoemingsbrevet overhandigd aan twee nieuwe Honorair Consuls. Met deze aanvulling hebben 31 landen een Honorair Consul in Suriname aangesteld. 
Ellison Nooitmeer-Fraenk is door Zweden voorgedragen als Honorair Consul in Suriname en Kurt van Essen is voorgedragen door de Bondsrepubliek Duitsland. De minister feliciteerde beiden en benadrukte dat de relaties met de respectieve landen moet worden geïntensiveerd. Ook moet er bekeken worden wat de wederzijdse voordelen kunnen zijn voor beide landen op het gebied van cultuur, het bedrijfsleven en de industriёle ontwikkeling.

De wederzijdse belangen op het consulaire en diplomatieke vlak zal ook door de Honorair Consuls moeten worden behartigd. Minister Ramdin drukte hen op het hart om als Honorair Consul actief te zijn in relatie met het ministerie. De nieuwe vertegenwoordigers hebben beiden aangegeven zich te zullen inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de samenwerkingsrelaties.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname