Suriname geeft Caribbean Airlines nog geen toestemming om vluchten te hervatten

Suriname is nog steeds verontwaardigd over de behandeling van zijn onderdanen door de in Trinidad gevestigde Caribbean Airlines (CAL) en zou daarom het verzoek van de luchtvaartmaatschappij om de vluchten naar het land te hervatten, hebben afgewezen. “Zolang Caribbean Airlines de problemen met haar passagiers en de reisbureaus niet oplost, krijgt het geen toestemming om de operatie te hervatten. Suriname is een land waar er regels gelden en orde heerst”, zegt de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana. CAL dat eind vorig jaar de hervatting van de vluchten naar verschillende van haar bestemmingen aankondigde, heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de aantijging van Suriname.
Suriname zei dat de luchtvaartmaatschappij, in tegenstelling tot andere maatschappijen, niet zorgde voor passagiers die hier waren gestrand toen het luchtruim in maart 2020 werd gesloten voor reguliere commerciële vluchten als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van de pandemie van het coronavirus in te dammen.
Verschillende media publiceerden berichten, dat sinds Suriname zijn luchtruim heeft heropend en de reguliere vluchten zijn hervat, verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten hebben hervat, maar dat Caribbean Airlines nog geen toestemming heeft gekregen om de route te hervatten. “Ze kwam nooit terug om haar gestrande passagiers op te halen. Ze sprak nooit meer, zelfs geen brief. SLM en Fly All Ways zorgden ervoor dat de gestrande mensen konden vertrekken”, aldus Jubithana. Hij zei dat de luchtvaartmaatschappij aangeeft dat ze op 18 januari de vluchten tussen de luchthavens Zanderij en Piarco International zal hervatten.
“Het bedrijf promoot zonder toestemming van Suriname om vluchten te hervatten”, zei Jubithana, erop wijzend dat de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol, ook had geprobeerd de in Trinidad gevestigde luchtvaartmaatschappij na te streven, nadat ze haar passagiers in de kou had laten staan. De minister zei dat Gol “zomaar wilde terugkeren, zonder de problemen die het had veroorzaakt op te lossen” en dat de autoriteiten het Braziliaanse bedrijf hebben verteld dat zolang er geen goede afspraken zijn tussen het en de reisbureaus, er geen terugkeer zal zijn naar Suriname.
Jubithana zei te verwachten dat de situatie snel wordt opgelost nu de luchtvaartmaatschappij in gesprek is gegaan met de Vereniging van Surinaamse Reisagenten (ASRA). De minister zei dat de Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines de vlucht naar het Nederlandse land heeft hervat nadat de Vereniging van Surinaamse Reisbureaus de regering had laten weten geen bezwaar te hebben tegen hervatting van de vluchten.
Bron: www.nationnews.com
The post Suriname geeft Caribbean Airlines nog geen toestemming om vluchten te hervatten .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname