Suriname en Guyana sluiten luchtvaartovereenkomst

07/12/2020 18:01 – Van onze redactie

De ministers Albert Jubithana (r) en Juan Edghill (l) hebben maandag de luchtvaartovereenkomst getekend.  
PARAMARIBO – Het Air Service Agreement tussen Suriname en Guyana is maandag getekend. Volgens het directoraat Volkscommunicatie, dat de informatie naar buiten bracht, vindt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme dat de open sky-overeenkomst Suriname mogelijkheden biedt voor uitbreiding van het zijn routenetwerk.
Juan Edghill, minister van Openbare Infrastructuur van Guyana, noemt de overeenkomst een historische. Ze legt geen restricties op met betrekking tot de frequentie en capaciteit van luchtverkeersdiensten tussen de buurlanden. “Vooral passagiers- en cargovluchten van en naar Suriname via Guyana zullen verder toenemen. Ook Guyana zal profijt hieruit halen”, aldus Edghill.
Rond de onafhankelijkheidsviering van Suriname hadden de presidenten Chandrikapersad Santhoki en Irfaan Ali de toezegging gedaan voor intensiever en structureler luchtverkeer tussen beide landen. Volgens Jubithana was er niet eerder een luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Guyana.
Met deze Air Service Agreement heeft de luchtvaart tussen beide landen nu een rechtsvorm. Met de ondertekening is de weg nu vrij voor De Nationale Assemblee om de overeenkomst te verheffen tot een Verdrag, waarna die in werking moet treden, aldus het Directoraat Volkscommunicatie.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname