Suriname beschikt binnenkort over coronavaccin AstraZeneca

Suriname beschikt binnenkort over AstraZeneca COVID-vaccines. Het gaat om 79.200 doses in de eerste helft van 2021. Dit aantal is aangegeven op basis van de huidige onderhandelingen en is onderhevig aan het dynamisch proces van vaccin beschikbaarheid, levering en distributie.
De eerste levering van 25.000 doses (30 procent van de gealloceerde doses) kan reeds in februari of maart plaatsvinden. Het AstraZeneca-vaccin is in een vergevorderd stadium voor het verkrijgen van een Emergency Authorization van de wereldgezondheidsorganisatie, WHO.
Leverancier Covax geeft aan dat Suriname genoeg documenten heeft overlegd om aan te tonen dat ze gereed is om het Pfizer-vaccin te gebruiken. In verband met beperkte beschikbare doses en andere uiteenlopende redenen, komt Suriname helaas niet in aanmerking voor de eerste distributie ronde van het Pfizer-vaccin.
Van de 72 landen die interesse hebben getoond voor deze ronde, zijn slechts achttien landen in aanmerking gekomen. Geen enkel Caribisch land behoort tot de achttien geselecteerde landen. Covax zegt in een schrijven aan het ministerie van Volksgezondheid, dat het transmissierisico en het sterftecijfer medebepalend zijn geweest bij de selectie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald