Surinaamse rechtenstudente behaalt prijs in Caribische essaywedstrijd

04/11/2020 18:01 – Merredith Bruce

Elleson Nooitmeer (l) en runner-up Leann Prins. :  
PARAMARIBO – “Ik had me aan het begin van het jaar voorgenomen mezelf uit te dagen en dit was voor mij een goede gelegenheid”, zegt Leann Prins. De 22-jarige rechtenstudent aan de Anton de Kom Universiteit heeft als enige deelneemster uit Suriname meegedaan aan een regionale essaywedstrijd en heeft meteen een prijs behaald door als tweede – van de twee beschikbare winnende plekken – te eindigen. Deze overwinning is met duizend US dollar beloond. De winnaar van de eerste prijs kreeg tweeduizend US dollar.
De essaywedstrijd is een jaarlijkse activiteit die voor de vierde keer is uitgeschreven door de Intellectual Property Caribbean Association (IPCA). De IPCA is een associatie waar handels- merkagenten uit het Caribisch Gebied zijn aangesloten. De organisatie beoogt met deze wedstrijd het belang van handelsmerken en het intellectueel eigendom in de regio te promoten. Rechtenstudenten, jonge advocaten of pas afgestudeerde juristen mogen in maximaal vijfduizend woorden schrijven over een onderwerp dat hiermee te maken heeft.
Vanuit Suriname is het advocatenkantoor Vision Legalis van Elleson Nooitmeer-Fraenk lid van de associatie. De jurist richt zich met haar advocatenpraktijk veelal op het ondernemingsrecht waar het intellectueel eigendomsrecht vaak onderdeel van is. Zij heeft dinsdag op haar advocatenkantoor de symbolische overdracht van de geldprijs gedaan aan Prins.
Nooitmeer-Fraenk noemt de deelname van de rechtenstudent een unicum, omdat er eerder geen personen uit Suriname hebben meegedaan. Zelf weet ze niet hoe het komt dat niet meerdere jonge Surinamers participeren. Aan de taalbarrière kan het volgens de jurist niet gelegen hebben, omdat de organisatie de mogelijkheid biedt om de essay in de officiële taal – in dit geval het Nederlands – te mogen schrijven, maar wel met de Engelse vertaling erbij in te zenden. Ze is al met al blij dat de rechtenstudente ook meteen een finaleplek heeft behaald.
Voor Prins zelf was het schrijven van de essay een ware uitdaging, omdat ze het onderwerp waar ze over moest schrijven vanwege haar richtingskeuze niet uitgebreid behandeld heeft gekregen op de opleiding. Ze is de uitdaging desondanks aangegaan en had de essay in zestien dagen af. De uiterlijke inleverdatum was 1 juli. “Ik heb echt alles gegeven en dit is voor mij een bewijs dat als je je best doet, je alles kunt halen.” De rechtenstudent die in het derde jaar zit, is van plan een deel van haar geld te stoppen in een masterstudie waarmee ze volgend jaar al wil beginnen.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname