Studentenvereniging volgt ontwikkelingen woningen Noord met belangstelling

29/01/2021 20:02 – Merredith Bruce

VMSS-voorzitter Paul van Dun en toenmalig SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto na het tekenen van een samenwerkingscontract. : dWT Archief  
PARAMARIBO – De Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) volgt met argusogen de ontwikkelingen rondom woningen in Paramaribo Noord. Het gaat om het sociaal woningbouwproject aan de Emile Alvaresstraat dat recentelijk in het nieuws is gekomen naar aanleiding van pogingen om de huizen te kraken. Bij sommige woningen zijn er vernielingen verricht.
Drie DNA-leden hadden hiervoor de aandacht gevraagd van president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd deelde in het parlement mee, dat ervoor zal worden gezorgd zal dat huizen in woningbouwprojecten niet worden gekraakt. Over de woningen in Paramaribo Noord verzekerde hij dat personen die al een toezegging hebben gehad om in aanmerking te komen, een huis zullen krijgen.
VMSS-voorzitter Paul van Dun brengt in gesprek met de Ware Tijd in herinnering dat aan tien leden van de vereniging, onder toenmalig minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, al tien huizen waren toegewezen. Ze hadden hun stukken zelf al ingediend bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) die over de financiering gaat. Hij vindt het daarom billijk dat deze groep ook wordt meegenomen bij het eventueel ‘opnieuw’ toewijzen. “Omdat dat een harde toezegging was van de vorige regering.”
Nadat de leden hun stukken hadden ingediend bij de bank, zouden die volgens Van Dun vervolgens moeten beginnen met aflossen. De bank zou telefonisch contact maken. Toen kwamen de perikelen bij de SPSB met als gevolg vertraging waardoor het project is gaan verwateren. “De bank heeft nooit meer contact gemaakt met de leden.”
De vereniging heeft na aantreden van de regering vorig jaar deze issue middels een brief onder de aandacht gebracht van de vicepresident. Een cc ging naar de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, maar een reactie is tot nu toe uitgebleven. De VMSS kijkt daarom met belangstelling uit naar wat er nu zal gebeuren.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname