Studentenorganisatie stuurt SPSB-directeur aanmaning

17/08/2020 16:04 – Merredith Bruce
VMSS-voorzitter Paul van Dun en SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto schudden elkaar de hand na het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. : dWT Archief  
PARAMARIBO – De Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) heeft Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), per deurwaardersexploot aangemaand om de samenwerkingsovereenkomst die met de vereniging was aangegaan voor een bouwproject te Waterland (Domburg) na te komen. De overeenkomst die in 2018 is getekend, omvat de bouw van 35 woningen met financiering van de bank.
Het perceelland met 35 bouwkavels is door de bank aan de vereniging beschikbaar gesteld, maar de overschrijving laat ruim twee jaar later nog op zich wachten, terwijl de overeenkomst in april 2021 afloopt. De vereniging vindt dat de bank niet voortvarend haar plichten die schriftelijk zijn vastgelegd, nakomt.
De bankdirecteur wordt via de brief die op 6 augustus door de deurwaarder is geleverd, aangemaand om de overeenkomst te eerbiedigen en naar letter en geest uit te voeren. Echter, op 13 augustus is Kromosoeto in verzekering gesteld in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar vermeende malversaties bij de Centrale Bank van Suriname.
VMSS-voorzitter Paul van Dun zegt tegen de Ware Tijd  dat er vanuit de bank tot zondagmiddag geen bericht is ontvangen over de overschrijving. Of er nota is genomen van de brief, is zelf ook niet duidelijk. Volgens van Dun is Kromosoeto de enige contactpersoon geweest rondom de samenwerkingsovereenkomst. Aangezien hij in het gevang zit, zal samen met de advocaat nagegaan worden hoe verder. De organisatie sluit juridische stappen niet uit.
Dat het perceelland nog niet is overgeschreven, is voor de VMSS niet het enige zorgpunt. Zij kwam enkele weken via het Management Instituut-Grondregistratie en Landinformatiesysteem erachter dat een deel van de grond is bezwaard met een hypotheek. Nadat de vereniging de bank hierover in kennis had gesteld, kreeg zij als antwoord dat de bezwaring niet meegaat bij de overdracht. Echter, het bestuur wil daar niets van weten. “Ik ben jurist en ik heb geleerd dat als een perceel bezwaard is, dat overeind blijft bij een overdracht”, zei Van Dun toen. De vereniging vindt het belangrijk dat de overschrijving snel plaatsvindt. “Nadat de overeenkomst is vervallen, kunnen wij ons op niets meer beroepen”, stelt Van Dun.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname