Studenten lerarenopleiding beroepsonderwijs exposeren in Palmentuin

Voor het eerst hebben studenten van de lerarenopleiding beroepsonderwijs (lobo) hun creaties mogen tonen in de Palmentuin. De studenten kregen voor het afstuderen de opdracht om van afvalmateriaal nieuwe creaties te ontwerpen.
De producten die tentoongesteld werden waren allemaal van gerecycled materiaal gemaakt. Er zijn tassen, schoenen, armbanden en kettingen vervaardigd. De studenten zelf zijn naast hun beroep als leerkracht door hun opleiding ook ondernemers geworden.
Volgens docent en fashion designer Janelle Oosterling, is er een enorme groei te merken als ze kijkt naar de prestaties van haar studenten. De studenten bloeien van creativiteit, zegt ze.
Directeur Manuella Veldman is tot zover zeer tevreden over het resultaat van de leerlingen. Ze juicht het toe dat de stap genomen is om in het openbaar de creaties van de studenten te exposeren. Hiermee kunnen de studenten ook wat verdienen.
De lobo-directeur hoopt dat er gewerkt wordt aan het oprichten van een middelbaar beroepsonderwijs (mbo) opleiding voor studenten die besluiten om zich op het lobo te specialiseren. Tot zover is de directeur zeer tevreden over de studenten, die de opleiding hebben afgerond. De meeste zijn ondernemers geworden, die voor grote bedrijven zakendoen.
George Struikelblok van de afdeling van Culturele Creatieve Vorming zegt dat studenten nog meer moeten durven. “Door te durven kan je alleen weten hoe goed je bent als kunstenaar,” zegt hij. De bedoeling is dat de studenten zich meer zullen tonen in het openbaar om ervaring op te doen met het exposeren bij verschillende evenementen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald