Strijdvaardige Sallons in ‘duel’ met politie

De sterke arm heeft in de vroege ochtend opgetreden tegen vakbondsleider Michael Sallons, nadat hij de ingang van de vuilstortplaats Ornamibo bezet had gehouden. Intussen heeft Sallons zich gewend tot OPZ om melding van het optreden van de politie te doen. De wetsdienaren hebben de vakbondsman gevraagd om de ingang vrij te maken, zodat de vuilniswagens verder konden om het vuil te storten. De strijdvaardige Sallons bleef met een paar van zijn leden voor de ingang staan.
Toen Sallons persisteerde werd hij door een ambtenaar van politie met drie zilverkleurige sterren op zijn schouders meerdere malen geduwd. Ook toen gaf de militante vakbondsman geen gehoor. Dat blijkt uit filmpjes, die naar de redactie zijn opgestuurd. Een vrouwelijk lid kreeg het ook te doen met de politie. “U moet mij niet aanraken. Komt u niet aan mijn lichaam. U moet mij niet duwen, zodat ik uit balans raak,” beet zij de politiemannen toe.
Voorts smeet Sallons de politiemannen toe dat de politiebond met haar leden de straat bezet heeft gehouden tijdens een protest, waartegen er niet is opgetreden. “Meneer Slons skoifi,” zei de ambtenaar dreigend. “Hier is onze werkplaats meneer,” antwoordde Sallons. “De inspecteur heeft me ondersteboven gegooid. Kijk wat is gebeurd met mijn voet. Dis’ no kan toch,” en toont een snee aan zijn rechtervoet. Een woeste Sallons zegt dat hij op de grond is gegooid, zonder dat hij zich heeft misdragen.
“Ik doe mijn vakbondswerk hier. Jullie doen wat jullie willen. Ik deins niet terug, totdat mijn vakbondseisen zijn gerealiseerd.”
Su nieuws