Stopzetting chartervluchten zorgt voor nog grotere financiële terugval SLM

Het stopzetten van chartervluchten door de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), zorgt voor een nog grotere terugval in de financiële situatie van het bedrijf. De regering heeft de chartervluchten van en naar Haïti, die door de maatschappij werden uitgevoerd stopgezet. Dit, heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in nog moeilijker vaarwater is komen te zitten, zeggen informanten in dienst van het bedrijf in gesprek met Suriname Herald.
De SLM-directie zal voorlopig geen bonussen en vakantiegeld uitbetalen. “We begrijpen de situatie waarin het bedrijf verkeert. Het is niet de eerste keer dat we geen vakantiegeld en bonus ontvangen. De financiële situatie bij de SLM ziet er niet rooskleurig uit en we maken het niet voor het eerst mee. De uitstelling van het uitbetalen van deze gelden speelt vanaf vorig jaar,” laten ze weten.
Bij de SLM worden er momenteel geen vluchten uitgevoerd, want alles is stopgezet en teruggevallen mede vanwege COVID-19. Vanuit Amsterdam wordt er ook minder gevlogen vanwege de COVID-19-situatie en al deze dingen spelen ook een rol. “De SLM heeft moeite om nu het hoofd boven water te houden en al deze uitgaven kunnen ze moeilijk doen.”
Verder geven de medewerkers aan, dat de uitbetaling van bonussen en het vakantiegeld van het afgelopen jaar wel heeft plaatsgevonden. Het geld was op een veel later tijdstip in het jaar uitbetaald. “Wij als medewerkers hebben er recht op en het zal uitbetaald worden,” wordt gezegd. De directie schrijft in een memo, dat zij er alles aan zal doen om de salarissen uit te betalen.
Steven Samson, voorzitter van de Bond Personeel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM), is stil over de genomen besluiten door de SLM-top. Hij wil niet ingaan op de besluiten van de directie. “Onthoudt u mij van commentaar. Het is de directie die besluiten neemt,” merkt hij op. Met de directie zijn er nog geen gesprekken gevoerd over deze bekendmaking wordt aangegeven.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald