Stichting Sewintsur schenkt 100.000 mondmaskers aan president Santokhi

Stichting Sewa International Suriname (Stichting Sewintsur) heeft gisteren symbolisch een partij mondmaskers overhandigd aan president Chan Santokhi. Het gaat om de grootste schenking tot nog toe in de strijd tegen COVID-19. Secretaris Roberto Persaud zei dat in het ruim twaalfjarig bestaan van de organisatie er diverse projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en kwetsbare sociale groepen succesvol zijn uitgevoerd in de Surinaamse samenleving.
Nadat de organisatie vorig jaar op het Kabinet van de President duizenden mondkapjes overhandigd had aan first lady Melissa Santokhi-Seenacherry is het voor de stichting een voorrecht om dit jaar een overhandiging van 100.000 mondkapjes te doen aan het staatshoofd. Deze mondkapjes zijn bestemd ter bescherming van de frontlinie medewerkers in de ziekenhuizen.
De mondkapjes zijn deel van de grootste schenking door een niet-gouvernementele organisatie in de strijd tegen de COVID-19-pandemie in Suriname. De totale schenking van medische verbruiksartikelen omvat drie 40 ft containers met onder meer 520.000 medische maskers, 22.000 handsanitizers, 9.000 reinigingswipes en 2.300 flessen handzeep, allen bestemd voor kwetsbare sociale groepen en strategische instanties.
“Deze overhandiging aan de president geldt als startsein voor onze distributie aan ziekenhuizen, de Regionale Gezondheidsdienst, de diverse korpsen, de Medische Zending, scholen, kindertehuizen, bejaardentehuizen en behoeftige gezinnen. De distributie vindt plaats op basis van behoefte,” zei Persaud.
De stichting is een sociaal-maatschappelijke non-profit organisatie met als lijfspreuk: Serving Humanity is Serving God. “Ons nobel principe van dienstbaarheid aan de mensheid laat zich omschrijven als dienen zonder discriminatie, zonder iets ervoor terug te verlangen en zonder eigen belang.”