Stichting 1 voor 12 haalt 27-jarige Jaliens van de straat

Stichting 1 voor 12 heeft de 29-jarige dak- en thuisloze Arsinio Jaliens van de straat gehaald. Hij bevond zich al geruime tijd aan de Waterkant. Voorzitter Louis Vismale, zegt in gesprek met Suriname Herald, dat 1 voor 12 haar belofte is nagekomen om hem van de straat te halen. Hij viel op tijdens het verdelen van de maaltijden door de stichting.
“Het heeft mij echt getroffen deze man zo te zien en ik zei ik wil deze man van de straat halen,” aldus Vismale. Jaliens geeft aan dat hij zich opgelucht voelt en hij een plek heeft gehad waar hij kan werken en blijven. “Ik wil niet zo elke dag op straat blijven en eten te nemen,” zegt Jaliens. Hij is eenieder dankbaar die hem een maaltijd hebben gegeven.
Jaliens heeft een eigen huis en keuken. Vismale geeft aan dat het niet gemakkelijk is geweest een onderkomen te vinden. Er is zeker een maand lang gesprekken gevoerd. Hij stelt dat dit slechts een druppel is van de grote plannen die stichting 1 voor 12 heeft voor dak- en thuislozen. Om Jaliens een ondersteunende hand te bieden heeft de stichting kleding en levensmiddelen gekocht.
Van Hatramij heeft Jaliens een doos instant noodles gekregen. Ook andere bedrijven hebben hu bijdrage geleverd. Vismale is het bedrijf dankbaar en hoopt op continuering en roept de samenleving op om het bedrijf te poweren. Stichting 1 voor 12 zal hem een hele maand begeleiden in zijn resocialisatieproces.
De 1 voor 12 voorzitter deed een beroep op Jaliens om hem niet teleur te stellen. Met woorden uit de heilige bijbel, stapte Jaliens in zijn nieuw leven. Hij deed de belofte aan God, nooit meer op straat te zullen belanden. Vismale roept de samenleving op om te blijven ondersteunen, zodat zij haar projecten kan uitvoeren.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald