Steve Meye voelt zich bedreigd door Ramadhin

“Hij begint mij nu meer en meer te bedreigen”, zegt bisschop Steve Meye, verwijzend naar de uitspraken die minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zaterdagavond deed tijdens een briefing. Ramadhin zei dat de geestelijke leider Meye, voedseltechnoloog Ricky Stutgard en natuurgenezer Richard Cullimore, onwaarheden verkondigen over het COVID-19 vaccin. Tegenover Suriname Herald zegt Meye dat hij spoedig een rechtszaak aanhangig zal maken tegen Ramadhin wegens bedreiging, smaad en laster.
Het stemt Meye helemaal niet goed dat de minister van Volksgezondheid hem en twee anderen misleiders noemt. “Hij is juist de misleider die zaken verdoezelt voor de samenleving”, zegt Meye. Hij zegt dat hij normaal doorgaat met hetgeen hij predikt en verkondigt omdat hij ervan overtuigd is dat hetgeen hij zegt juist is. Volgens hem zal de samenleving de waarheid horen.
Zo is het volgens Meye geen geheim dat personen die het vaccin toegediend hebben gehad, eraan zijn overleden. “Vroeg of laat zal de waarheid naar boven komen en men zal zien wie deze jongen is”, zegt Meye in reactie op Ramadhin. Hij wil niet in polemiek treden met Ramadhin. Meye zegt dat hij ervan overtuigd is dat hij rechtvaardig bezig is.
Tijdens een briefing over de COVID-19-vaccinatiecampagne liet Ramadhin weten dat er in Suriname en wereldwijd mensen en bewegingen zijn die het COVID-19-vaccin niet accepteren. Ze geven informatie die niet juist is met de feitelijkheden. Ramadhin vond het nodig om deze drie mannen bij naam te noemen omdat zij zich volgens hem bezighouden met het ondermijnen van de vaccinatiecampagne. Volgens Ramadhin moet de samenleving weten dat er mensen zijn die hem willen beïnvloeden om het vaccin niet te nemen. “We verplichten u niet, maar we willen u heel graag beschermen”, zegt Ramadhin.
Meye is volgens Ramadhin bezig leugens en onwaarheden aan zijn volgers te verkondigen over het vaccin. In januari heeft de minister reeds een brief gestuurd naar de procureur-generaal om een onderzoek in te stellen naar uitlatingen en uitspraken gedaan door Meye. Hij heeft nog geen antwoord van de procureur-generaal gehad.
Meye verwijst naar de Wet burgerlijke uitzonderingstoestand waarin is opgenomen dat er stappen en maatregelen genomen mogen worden tegen personen die misleidende informatie verstrekken die niet bevorderlijk is voor de bescherming de volksgezondheid van de burger.
De volksgezondheidsminister benadrukt dat iedereen zijn mening mag hebben en zelfs tegen de vaccinatie kan zijn, daar komt de regering niet aan. Echter, met misleidende informatie komen zal niet getolereerd worden. Vaccineren is volgens hem een must. Er is daartoe genoeg indicatie en bewijs dat nu al twee miljard vaccins zijn toegediend in de wereld. Landen die meer dan 40 of 50 procent van haar bevolking hebben gevaccineerd, zien een daling van het aantal besmettingen.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald