Steeds meer supermarkten sluiten hun deuren

Diverse supermarkten waren zondag dicht met de mededeling dat dit te maken heeft met de Covid-situatie in het land. Een deel van de winkeliers heeft besloten om de deuren tot nader order te sluiten. Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat veel klanten de Covid-maatregelen niet in acht nemen. Mensen komen zonder of met onveilige mondkapjes de winkels binnen. De vereniging probeert winkeliers te stimuleren om via de tralies of luikjes te verkopen. 

Winkeliers die hun zaak gesloten houden, zeggen dat de laatste dagen de besmettingen steeds meer worden, terwijl ook het sterftecijfer omhoog gaat. De winkels willen om hun veiligheid voorzorgsmaatregelen nemen om zo community verspreiding af te remmen. Anders is de situatie volgens hen onbeheersbaar. “We weten niet wie het virus draagt. Daarom willen winkeliers hun deuren liever niet opengooien, totdat de besmettingen afnemen. 

In het Caribisch Gebied staat Suriname op de tweede plek. Alleen in Haïti zijn er meer besmettingen. Het aantal doden is gestegen naar 47. Binnen één etmaal zijn vijf personen overleden, onder wie ook jonge mensen. De winkeliers willen dat de regering strengere maatregelen neemt, want ook de ziekenhuizen raken vol. Bijna alle ziekenhuizen nemen nu Covid-19 patiënten op. De situatie is alarmerend vinden de winkeliers die besloten hebben hun zaak voorlopig dicht te houden. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com