Status nieuw aangetrokken personeel OW binnen 30 dagen bekend

Binnen een maand moet duidelijk zijn wat de status is van het nieuw aangetrokken personeel op het ministerie van Openbare Werken (OW). Dit is de medewerkers schriftelijk meegedeeld. OW-minister Riad Nurmohamed vindt het niet verstandig dat personen geen loon ontvangen, maar in de kosten worden gejaagd door op kantoor te verschijnen.
De minister heeft daarom deze maand, september, uitgetrokken om problemen van personeelsleden te analyseren en waar nodig te herstellen. Naast het nieuwe personeel gaat het ook om bevorderingen die onderzocht zullen worden. Er is sprake van veel onduidelijkheden die een diepgaand onderzoek nodig hebben.
De bewindsman is van mening om de rechtspositie van de medewerkers door deze evaluatie te beschermen. Minister Nurmohamed heeft bij zijn aantreden veel onduidelijkheden geconstateerd met betrekking tot bevorderingen van bestaand personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers.
Volgens hem waren personen niet eens op de hoogte van de aanname bij de overheid, ofschoon anderen in het bezit van een missive weigeren de werkplek te bezoeken. Het gaat om een aantal medewerkers, die onrechtmatig in aanmerking zijn gekomen voor bevorderingen.
Er zijn ook personeelsleden die reeds enkele maanden in dienst zijn en vooralsnog geen betaling hebben ontvangen. De OW-minister gaat voor een grondig onderzoek en houdt rekening met fraudepraktijken. “Op dit moment is er ook geen geld om deze personeelsleden uit te betalen. Niemand wordt thuis gezet met behoud van salaris, eenieder wordt ingezet,” zegt Nurmohamed.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald