Starnieuws – Vp Brunswijk shockeert Suriname

‘No aks mi law law sani man!’Ik dacht dat ik op straat liep of onopgemerkt in de getto van mijn gettovrienden was beland.Niets was minder waar. Het was Zijne Excellentie vicepresident Ronny Brunswijk die tijdens een regeringspersconferentie geïrriteerd reageerde op de vraag van de journalist Jason Pinas. Tenen krommend ging ik steviger op mijn stoel zitten om er zeker van te zijn dat ik was beland in de regeringspersconferentie via Gov.tv  en niet in de getto bij mijn vrienden. De thriller ging verder.  “Mijn kinderen mogen toch ook genieten van mijn privileges. Maar op Zanderij en al die dingen dat er geld wordt gestrooid. Ik denk dat ik echt geen antwoord ga geven. Ik wil op vragen die gesteld worden antwoord geven, maar als iemand me probeert aan te vallen. Als het fout is, is het uw probleem, is het niet mijn probleem. We weten precies hoe het hoort. Dus no aks mi law law sani man. Over geld strooien en dergelijke ga ik echt geen antwoord geven”.

Op de opmerking van dWT’s journalist Ivan Caïro dat de reactie van de vp niet correct zou zijn en dat het geen persoonlijke aanval was, reageerde Zijne Excellentie vicepresident Brunswijk not amused en vreselijk geïrriteerd:”Wanneer men speculeert en mensen zo maar dingen zeggen. Hij moet niet vragen. Elke keer als we hier komen, komen andere mensen hier en mensen willen aanvallen en een andere keer ga ik geen enkel antwoord meer geven op vragen van hem.”

President Santokhi is gelukkig zijn vicepresident te hulp geschoten door uit te leggen dat er m.b.t. reizen gezinsleden van de president en vp protocollen/faciliteiten bestaan bij Buitenlandse zaken. Alles mooi en wel. Maar ik kan mij echt niet indenken dat in die protocollen staat dat gezinsleden onder begeleiding van loeiende sirenes worden afgehaald en naar Paramaribo worden gereden.

Aan het einde van de persconferentie maakte Zijne Excellentie vicepresident Brunswijk het erger door te stellen:”Ik ben hier gekomen om antwoord te geven op beleidsvraagstukken. Misschien heb ik op vragen van één van de journalisten misschien te hard etc…. Maar als ik iets heb gezegd dat niet goed is overgekomen, mijn verontschuldiging daarvoor aan de gemeenschap, MAAR NIET AAN DE JOURNALIST. Aan de gemeenschap. Natuurlijk zal ik opletten, maar wanneer je wordt AANGEVALLEN dan kan je misschien reageren en soms niet heel goed antwoord geven hoe het moet, maar in ieder geval ik heb geprobeerd om die beleidsvraagstukken antwoord daarop te geven, maar wanneer je wordt AANGEVALLEN etc….Dus Zijne Excellentie vicepresident Brunswijk ziet de hem niet welgevallige vragen als AANVALLEN op hem persoonlijk!De feitenFeit is dat deze vicepresident verschillende keren vanuit een auto en/of helikopter geld naar het volk heeft gestrooid en dat er daarvan videobeelden bestaan.Feit is ook dat president Trump van de Verenigde Staten van Amerika keer op keer op dezelfde wijze als Zijne Excellentie vicepresident Brunswijk de hem niet welgevallige journalisten schoffeerde om de door hun gestelde vragen.Feit is ook dat zowel de Amerikaanse als de internationale pers president Trump hierom voor een gek hebben uitgemaakt.Feit is ook dat vanwege de beledigingen die president Trump tijdens een live tv uitzending kort na de laatst gehouden Amerikaanse verkiezingen uitte, door alle media op CNN na, demonstratief uit de uitzending werd gehaald.  Om Zijne Excellentie vicepresident Brunswijk zo’n afgang te besparen zou het goed zijn als de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) het gebeurde bespreekt.Aan te raden is ook dat president Santokhi, binnenskamers zijn vicepresident Brunswijk hierover ernstig onderhoudt.Laat duidelijk zijn.
Geen enkele journalist gaat naar welke persconferentie dan ook om de president, vicepresident of ministers aan te vallen!Romeo HoostAmsterdam ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com