Starnieuws – Staatsmanschap en leiderschap zoek

Op 11 mei 2015 verscheen er een artikel in de Surinaamse media waarbij Chan Santokhi, toen slechts de voorzitter van de VHP, zijn ongezouten mening heeft gedeeld met de toehoorders tijdens een politieke bijeenkomst in het district Para. Wat opmerkelijk is, is dat de tekst volledig toepasbaar is op het huidige beleid van dhr. Santokhi, nu de president van Suriname. Slechts het veranderen van enkele namen hier en daar en het lijkt op een item dat nu doodnormaal in de media kan verschijnen.

Aanhangers, vertrouwelingen en misschien zelfs politieke parachutisten zouden wellicht kunnen stellen dat wij niet zo fel moeten reageren op het handelen van de zittende regering, omdat die nauwelijks 5 weken aan de macht is, maar dat slaat als een tang op een varken. Een heel vet varken zelfs. Dhr. Santokhi, samen met zijn politieke collega’s hebben altijd commentaar gehad over de vele reshuffelingen die onder het kabinet Bouterse/Adhin hebben plaatsgevonden. Wij mogen dan ook veronderstellen dat de benoemingen die nu worden gepleegd niet voor korte duur zullen zijn en dus nu de basis wordt gelegd voor zijn regeerperiode.

Het is dan ook te veronderstellen dat de vele vrienden en familieleden die nu worden geaccommodeerd een bewuste keuze is van de president, die zelf heel fel is uitgekomen in het verleden. De VHP heeft haar campagne gevoerd door het electoraat voor te houden dat zij zal afdoen met corruptie en vriendjespolitiek en het enige dat wij tot nu toe constateren is dat vriendjespolitiek hoogtij viert. Dat de First Lady buiten elke vorm van goed bestuur en ethiek wordt geaccommodeerd in diverse bestuurlijke posities en een rvc die voor dit land erg belangrijk zal zijn. Hoe moeten wij dan nog geloven in de woorden van deze president? Wat maakt hem dan zoveel beter?

In het genoemd artikel uit 2015 stelt dhr Santokhi: “de regering voert een beleid dat alleen maar voordeel oplevert voor zijn naasten”. De vraag is nu, wie heeft tot nu toe voordeel gehad aan de besluiten genomen door dhr. Santokhi? De huidige president schrijft geschiedenis door binnen 5 weken na zijn aantreden het volk de wind uit de zeilen te nemen door de koers die hij varen wil met zijn kabinet en beleid. Deze president voldoet aan vele kwaliteiten, maar leiderschap en staatsmanschap maken daar geen deel van uit.

Lucretia Lindveld ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com