Starnieuws – Sportzaken Nickerie krijgt sportmateriaal

Michael Klein, onderdirecteur Recreatie & Sport van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft vrijdag sportmateriaal gebracht voor het district Nickerie. Het materiaal is in ontvangst genomen door het hoofd van Sportzaken Nickerie, Brain Kenton, in aanwezigheid van het personeel van het directoraat Sportzaken Nickerie. Het gaat om tientallen voet-, volley- en basketballen, pionnen, badminton rackets, en nog veel meer. Deze takken van sport zullen weer landelijk opgepakt moeten worden in het nieuwe normaal. 

Alle districten zijn volgens Klein nu voorzien van sportmateriaal dat reeds lang terug gedistribueerd moest worden, maar vanwege de Covid-19 is het naar de districten toe niet zo vlot verlopen. Hij deelde mee dat minister Gracia Emanuel naar het Boven Suriname gebied is vertrokken, waarbij ook voor de gemeenschap aldaar sportmateriaal is meegenomen. 

Aan de onderdirecteur is voorgehouden dat het zwembad van Nickerie er verwaarloosd uitziet en de indoor sporthal als een wrak erbij staat. Klein deelde mee dat reeds twee projecten klaar liggen die goedgekeurd zijn en helemaal zijn gefinaliseerd. Er moet een stukje continuïteit plaatsvinden, zegt hij. De ambassade van India heeft de twee projecten goedgekeurd ter waarde van elk US$ 25.000 voor renovatie van het zwembad, kleedkamers en kantoorruimte.

Deze projecten zijn helemaal ready om uitgevoerd te worden, maar door de verkiezingen en daarna Covid-19, zijn zaken wat blijven liggen maar de nieuwe minister zal met haar collega van Buitenlandse Zaken, deze kwestie bespreken. Over de Indoor Sporthal gaf Klein aan dat de begrotingen reeds waren opgesteld, maar de middelen er niet waren om een aanvang daarmee te maken. Het project zal worden voorgelegd aan de minister om te kijken wat de regering zal beslissen over het lot van de Indoor sporthal. Klein juicht het samensmelten van het directoraat Sportzaken met Regionale Ontwikkeling erg toe, omdat je dan sport regionaal kan laten beoefenen. Er is afgesproken met de minister dat sport landelijk door de districtscommissaris ondersteund zal worden. Hij ziet de samenwerking als wederzijds voordeel naar regionale ontwikkeling, want daar zit de sportontwikkeling.

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com