Starnieuws – Scholier in vrijheid gesteld

J.P. (19), die nog een schoolgaande is, is door het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Vanessa Nooitmeer bevestigt dat zij een verzoek tot de vrijlating bij de rechter-commissaris had gedeponeerd. Het verzoek is niet behandeld, omdat het OM de jongeman heeft vrijgelaten.De scholier was samen met zijn drie neven ingesloten voor diefstal van een tas inhoudende geld van een man die betrokken was bij een aanrijding aan de Oost-Westverbinding in Commewijne.
Nooitmeer zegt dat haar cliënt de diefstal heeft ontkend. J.P. is nooit eerder in aanraking met justitie gekomen en is geheel onschuldig. “De strafbare feiten kunnen hem niet verweten worden omdat hij niets heeft gestolen van niemand en ook niets van de diefstal afwist.” Wat hij weet is dat het slachtoffer betrokken was bij een aanrijding.

J.P. nam samen met zijn neven een kijkje en keerde vervolgens huiswaarts. De verdachte begreep niet dat zijn neven meer afwisten van de strafbare feiten welke hen wordt verweten, maar hij is totaal onschuldig in het geheel.

Nooitmeer zegt dat J.P. zich ook niet schuldig heeft gemaakt aan heling. “Trouwens hoe is het mogelijk dat hij zich schuldig maakt aan heling, terwijl hij niets van enig diefstal afweet?”, vraagt zij zich af. De advocaat betoogt dat er geen onderzoeksbelang is en het aandeel van verdachte nihil is, is het langer in hechtenis houden niet rechtmatig.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com