Starnieuws – Schaarste medicamenten wordt opgelost

Het ministerie van Financiën & Planning heeft extra geld ter beschikking gesteld om de schaarste van ziekenhuis antibiotica en psychofarmaca op te heffen. De middelen zullen binnen een week worden aangevuld, laat het ministerie van Volksgezondheid optekenen via de Communicatiedienst Suriname. 

De schaarste heeft te maken met het ernstige financieringstekort van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Deze is ontstaan door grote betaalachterstanden vanuit de overheid in de periode 2019/2020. De overheid heeft een tekort van US$ 3.5 miljoen (ongeveer SRD 54 miljoen) geconstateerd en is bezig deze achterstand in te lopen. De tekorten worden opgevangen om het BGVS na langer dan een jaar wederom in staat te stellen zelf medicijnen in te kopen.

Gezien de procedure voor de bestelling van medicatie, wordt alles in het werk gesteld opdat de voorraad van deze medicatie binnen een week aangevuld is. Er is over deze kwestie gecommuniceerd met de voorzitters van de Nationale Ziekenhuis Raad, de Vereniging van Medici in Suriname en de relevante specialisten. Er wordt gewerkt aan een spoedige oplossing in het belang van de gezondheidszorg en de regering doet er alles aan om herhaling van dit ontstane ongerief te voorkomen.
  ………… (Star)


Lees verder

Bron: .com