Starnieuws – NPS-onderafdelingen Para willen spoedvergadering

Onderafdelingen van de afdeling Para van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben een spoedvergadering aangevraagd bij het afdelingsbestuur onder leiding van Richard Slijters. Op 13 december wordt door het partijcongres een nieuw hoofd- en congresbestuur gekozen van de groene partij.

Op de spoed afdelingsvergadering willen de onderafdelingen dat er gesproken moet worden over de ondersteuning van de kandidatenlijsten van het hoofd- en congresbestuur. De afdeling moet bepalen wie afgevaardigd zullen worden als vertegenwoordigers op de congresvergadering in Grun Dyari.

Slijters is een van de personen die naar de rechter is gestapt, waarbij in een kort geding wordt geëist dat de verkiezing van het hoofd- en congresbestuur wordt uitgesteld tot volgend jaar mei. Er is voor het hoofd- én het congresbestuur één kandidatenlijst ingediend. De NPS’ers die de rechtszaak aanhangig hebben gemaakt, vinden dat niet gehouden is aan de termijn voor indiening van de kandidatenlijst. Partijvoorzitter Gregory Rusland heeft zich voor de derde keer kandidaat gesteld. De lijst is intussen goedgekeurd door de verkiezingscommissie. Hetzelfde geldt voor de lijst van het congresbestuur met Danielle Beeldsnijder als voorzitter. De rechter doet op 11 december uitspraak.

De onderafdelingen van Para vragen het afdelingsbestuur om uiterlijk 12 december de vergadering te beleggen. “Wij rekenen op uw democratische opstelling door de afdelingsvergadering bijeen te roepen en democratisch besluiten te nemen voor het te houden partijcongres”, staat in het schrijven.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com