Starnieuws – Leerkrachten binnenland vertrekken later

Het verzoek van leerkrachten die onderwijs geven in het binnenland, om op een later tijdstip naar hun standplaats te vertrekken, is ingewilligd. De waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Yuro Dipotaroeno heeft in een schrijven opgetekend dat de afdeling Vervoer een nieuwe vertrekperiode zal vaststellen, nadat het salaris is gestort.

De leerkrachten moesten in de periode 19 tot en met 26 juli naar hun standplaats in het binnenland gaan. Zij gaven echter aan dat zij, omdat zij nog niet hebben ontvangen, hun voorraad levensmiddelen niet kunnen inkopen. In het binnenland zijn goederen vier- tot vijfmaal duurder. Pinnen in het binnenland is ook niet altijd mogelijk, zeggen de leerkrachten.

Schoolleiders moeten van 19 tot en met 22 juli in Paramaribo een fysieke training volgen in verband met de afgifte van tablets. Door de hoge kosten voor internet, is het voor de groep niet mogelijk om de trainingen online te volgen.De leerkrachten die in het binnenland lesgeven, ontvangen als stimulans extra toelagen, zoals standplaatstoelage, ontberingstoelage en ontwikkelingspremie. Naast deze toelagen krijgen de leerkrachten met standplaats Sipaliwini ook nog 50% op hun bezoldiging.

De groep benadrukt het belang van de herstart van het onderwijsproces en zegt bereid te zijn om les te geven. Zij zullen het nieuwe vertrekschema binnenkort ontvangen, meldt de voorlichting van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur. ………… (Star)


Lees verder

Bron: .com