Starnieuws – Heropstart Canawaima-veerverbinding heeft prioriteit

De ministers van Volksgezondheid van Suriname en Guyana zullen binnenkort gesprekken beginnen over de hervatting van de veerdienst Suriname-Guyana onder strikte Covid-19-richtlijnen. De veerdienst, het belangrijkste transportmiddel tussen de buurlanden, was tijdens een tweedaags staatsbezoek in buurland Guyana een van de onderwerpen die besproken is tussen president Chan Santokhi en president Irfaan Ali.Op een gezamenlijke persconferentie op zondagochtend verklaarde president Ali dat “zij (de ministers van Volksgezondheid) vrijwel onmiddellijk zullen beginnen samen te werken aan het opstellen van de protocollen en opzetten van systemen voor onze evaluatie, zodat we snel kunnen terugkeren en ons openstellen in een manier die de normaliteit kan herstellen.”Maar hij zei dat de systemen ook rekening moeten houden met “de realiteit van de pandemie en ervoor moeten zorgen dat de structuur en de systemen er zijn om de beslissingen die zullen worden genomen, te ondersteunen”.

President Santokhi heeft na zijn terugkeer uit Georgetown de urgentie aangegeven om het vraagstuk van de veerverbinding aan te pakken. Er zijn ook nog Guyanese staatsburgers in Suriname die door de sluiting van de grenzen niet weg kunnen. Ook het handelsverkeer lijdt onder het wegvallen van de Canawaima-veerverbinding.
De Suriname/Guyana veerdienst werd op 14 maart geschorst door de Covid-19 pandemie. Suriname ging ertoe over alle grenzen te sluiten nadat in maart het eerste geval van Covid-19 werd geregistreerd. Op 19 maart was één reis met de MB Sandaka toegestaan ​​om gestrande burgers van beide landen te vervoeren.Guyana registreerde zijn eerste geval van Covid -19 ook in maart. Het land telt nu tot 554 gevallen met 22 doden. Suriname heeft meer dan 2.300 positief geteste personen gehad met 29 doden. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com