Starnieuws – Gaan Surinamers lijden onder #RedSuriname?

Terwijl de huidige coalitie zit te kibbelen over hoe de verworven honingpot te verdelen, neemt criminaliteit in de  samenleving schrikbarende vormen aan. Het lijkt alsof het land op dit moment geen leiding heeft en ook geen leiding kent. Of zal het maar veel beter zijn om aan te geven dat de leiding van het land nu als enige prioriteit verdeling van de verworven honingpot heeft. Niemand wil van het feest uitgesloten worden en alle coalitiepartijen willen gevraagd of ongevraagd deelgenoot van zijn. 

Maar dat verloochent de huidige realiteit niet. Een waarmee wij de afgelopen week zijn geconfronteerd. 
Een gruwelijke vertoning welke ongewoon was geworden voor de samenleving steekt weer de kop op. De zogenaamde roofmoord is sinds de overname door de regering Santokhi zo manifest in de samenleving toegenomen dat het veiligheidsgevoel van burgers enorm is gedaald. Alleen de afgelopen vijf dagen hadden we vijf moordgevallen!
Ik hoop niet dat we een tijdperk ingaan waarbij wij weer petities moeten indienen om de doodstraf wederom in te voeren. Dat zou een enorme terugval voor de samenleving betekenen. 

Door de vorige regering is het Safe City project uitgevoerd. Een project dat haar bestaansrecht heeft bewezen. De voordelen waren manifest. Ook is door de vorige regering enorm veel geïnvesteerd in de logistiek van KPS. Waar loopt het nu mis? De regering en de coalitieleden van De Nationale Assemblee liggen nu al overhoop met elkaar. De vele beloften die op politieke podia werden gemaakt schijnen nu al podiumtaal te zijn. Coalitieleden verschuilen zich nu en komen met ongeloofwaardige verhalen naar buiten om hun achterban zoet te houden. Echter vergeet men dat de samenleving nog steeds burgers heeft die bewust en nuchter denken. Dat er teveel en grove fouten door deze regering worden gemaakt is al manifest. Velen worden er steeds bewuster van. Indien het getij niet wordt gekeerd zal het niet lang duren voordat het volk met deze regering afrekent. 

Nu staan we allemaal te kijken hoe de regeerders en parlementariërs vechten voor dat stukje extra zoete beloning. Hopelijk staat criminaliteitsbestrijding ook op hun prioriteitenlijstje.

Quincy Yorks
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com