Starnieuws – Erkenning voor NAGA’s augurken

Het bedrijf NAGA’s augurken van Ashokkoemar Narain, uit het district Wanica is donderdag door de stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) en partners uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf (midden- en kleinbedrijf) van Suriname. De award-uitreiking was door de coronasituatie voor een beperkt publiek op de pier van hotel Torarica. 

De winnaars kregen hun felicitaties digitaal van Rob Baan, Joyce Sylvester en Hendrik Comvalius respectievelijk de voorzitter, de ambassadeur en de directeur van stichting d’ONS. De juryleden, Rene van Essen en Soraya van Dijk, overhandigden Narain de eerste prijs.

Op zijn bedrijf van 9 hectare in Wanica teelt Narain augurken, kool, amsoi en kouseband. Het bedrijf heeft 16 mensen in vaste dienst. Volgens de jury heeft het bedrijf een grote mate van professionaliteit en een grote economische potentie. NAGA’s augurken heeft een eigen ‘research en development’ afdeling en verwerkt de groenten zelf. Het bedrijf beheerst de hele keten van productie, verwerking, distributie tot afzet.

De eerste prijs was een bedrag van 1000 Euro. De twee andere winnaars waren Ashwien Gopal (2e prijs) en Sarwani Ramdhani, beiden uit het district Saramacca. Gopal teelt tomaten, antroewa en peper, terwijl Ramdhani zich vooral richt op bananen. Gopal en Ramdhani ontvingen respectievelijk 500 Euro en 250 Euro.

De prijzen zijn gesponsord door het Nederlandse zaadbedrijf Rijk Zwaan, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Koppert Cress en stichting d’ONS. Ondersteuning werd geboden door het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en de Nederlandse ambassade te Paramaribo Suriname. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com