Starnieuws – DNA-voorzitter gaat verkeerscriminaliteit aanpakken

Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt dat er teveel doden vallen in het verkeer. Zondag zijn vijf levens te betreuren, terwijl diverse personen zwaar gewond zijn geraakt. “Wij gaan ingrijpen met wetgeving,” kondigt Bee aan. “Wij hebben een verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiging en die moeten we nu oppakken. Wij kunnen als samenleving niet toekijken en niks doen”, merkt de Assembleevoorzitter op in gesprek met Starnieuws.

Er ligt een initiatiefwet die tijdens de vorige zittingstermijn was ingediend door de toenmalige Assembleeleden Carl Breeveld (DOE) en Roché Hopkinson (NDP). De Assembleevoorzitter zegt dat hij de initiatiefwet weer ter tafel zal brengen om de onveilige situatie op de wegen aan te pakken.

De Assembleevoorzitter gaat deze twee gewezen Assembleeleden dinsdag uitnodigen om de initiatiefwet te bespreken. Nagegaan zal worden of enkele nieuwe leden geïnteresseerd kunnen worden om het initiatiefvoorstel opnieuw in te dienen.

Een gesprek met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie staat eveneens op de agenda voor deze week. “Samen moeten we hieruit zien te komen. Zoveel jonge Surinamers die ook vaak kostwinners zijn, worden door verkeerscriminelen de dood ingejaagd. Ik hoop dat als er strengere wetgeving gemaakt wordt en gecombineerd met voorlichting, we het tij kunnen keren maar zitten en niks doen is geen optie,” betoogt de Assembleevoorzitter.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com