Starnieuws – Coalitiefractie wil verlenging Bazo-kaarten

De coalitiefractie heeft de regering gevraagd om de Bazo-verzekering die vervallen zijn voor tienduizenden mensen, te verlengen, terwijl er gewerkt wordt aan de verdere registratie. Er is onzekerheid bij mensen die nu niet verzekerd zijn, terwijl ze nog antwoord wachten van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Er zijn veel klachten hierover in de samenleving. Ook Assembleeleden worden geconfronteerd met verontruste mensen die met hun handen in het haar zitten.

Coalitiefractieleider Asis Gajadien om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de regering al gevraagd is om de dienstverlening te verlengen. Dit is ook toegezegd, maar er moet concrete actie worden ondernomen. De coalitie was van plan om een spoedvergadering te houden voor vrijdag, maar na de toezegging van de regering is deze niet uitgeschreven. Indien de regering deze kwestie niet gelijk oplost, zal de algemene politieke beschouwing maandag niet starten. Er moet eerst duidelijkheid komen in deze kwestie.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is bezig met de registratie van mensen die de verzekering niet zelf kunnen betalen. Gajadien merkt op dat dit door moet gaan, maar bepaalde zaken kunnen worden vereenvoudigd. Zo moet een ID-kaart genoeg zijn in plaats van ook een uittreksel vragen. In deze tijd worden er overigens ook beperkte diensten verleend door het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De coalitie vindt dat het de mensen niet moeilijker gemaakt moet worden.

De coalitie hoopt dat de regering vandaag nog duidelijkheid geeft, zodat de duizenden mensen gerustgesteld kunnen worden. Personen die zich in november al geregistreerd hebben, wachten nog op antwoord van de overheid. Deze kwestie moet zo snel mogelijk worden opgelost, vindt de fractie.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com