Starnieuws – Bazo/BZV-registratie, een continu proces

De registratie van Bazo/BZV-verzekeringen gaat normaal door na 31 maart. Dan vervalt een deel van de kaarten. Het registreren is een continu proces en dat blijft gehandhaafd, laat minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting weten via zijn communicatiedienst.

 “Slechts de medische dienstverlening voor mensen met een vervallen BaZo/BZV kaart werd verlengd tot 31 maart, maar de registraties die gaan normaal door”, zegt Ramsaran. Vanaf 1 november 2020 geldt er een gewijzigde procedure voor het aanvragen van premiesubsidie voor de BaZo/BZV-verzekering. Mensen die in aanmerking willen komen voor een kaart van de overheid moeten een aanvraagformulier afhalen bij een van de basiszorgkantoren/ afhaalpunten. Het formulier moet ingevuld worden en voorzien van fotokopieën van de vereiste documenten. Deze dienen in een gesloten envelop gedeponeerd te worden in de speciale basiszorg brievenbussen bij één van de basiszorgkantoren.

De ingediende aanvragen worden door de afdeling Basiszorg verwerkt. Na de toetsing te hebben doorstaan, krijgen de mensen een automatische SMS, dat ze na een week hun kaart mogen ophalen bij één van de SZF-kantoren met medeneming van een legitimatiebewijs en een familieboekje. De minister benadrukt dat het volk absoluut niet in de steek zal worden gelaten. Volgens hem is er geen reden tot paniek, indien een persoon voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaartje.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com