Starnieuws – AZP-bond past actiemodel aan

De actie bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is aangepast en zal iets milder worden uitgevoerd. Dit besluit heeft de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) vandaag genomen tijdens een algemene ledenvergadering. Van 07:00 tot 12:00 uur wordt er normaal gewerkt.

“Indien het geld niet wordt verwerkt, hanteren we een minimale bezetting tot 15:00 uur. De middag en andere diensten werken dan normaal,” zegt  Lloyd Pool, voorzitter van de bond tegen .  Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat de tweede tranche van SRD 2.500 wordt overgemaakt. Hiertoe is de opdracht gegeven door Financiën.

De leden van de bond zijn donderdag spontaan in actie gegaan nadat beek dat het geld niet niet op hun rekening was conform afspraak tussen partijen. Pool geeft ook aan dat de leden niet akkoord gaan dat de derde tranche van SRD 5.000 verdeeld wordt in twee termijnen. “Zij accepteren het niet. Ze willen het in één keer hebben, zoals afgesproken midden augustus”.

De minister heeft aan de bond doorgegeven dat de overheid de SRD 5.000 in augustus en september kan uitkeren. Volgens de bond heeft de regering nog genoeg tijd een manier te vinden om de middelen in augustus in één keer over te maken. “ Bovendien is er een afspraak gemaakt en verwachten de leden dat de regering deze ook zal nakomen.” stelt Pool. Hij geeft aan dat de directie van het ziekenhuis en de minister op de hoogte zijn gesteld van de aanpassing van de actie. ………… (Star)


Lees verder

Bron: .com