Starnieuws – 44 bestuursambtenaren Brokopondo getraind

44 bestuursambtenaren van alle zes ressorten van Brokopondo hebben over een periode van drie weken de training capaciteitsversterking gevolgd. Aan de training hebben adjunct-secretarissen, bestuursopzichters, administratieve krachten, technische ambtenaren, beleidsmedewerkers en een chauffeur meegedaan.

Beleidscoördinator Freddy Linga zegt aan Starnieuws dat de bestuursambtenaren de kosten van de training zelf hebben betaald. Het districtsfonds heeft onvoldoende middelen om dit soort uitgaven te kunnen doen. De training was hard nodig, aangezien de capaciteitsversterking nodig was, zegt Linga.

Districtscommissaris Ludwin Mendelzoon heeft na een ‘swot-analyse’ groen licht gegeven aan Linga om de training te laten verzorgen door Robby Rijssel van Kennis en Expertise Centrum. De training bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Zo is er controle gehouden in winkels in het district. Verschillende verzoekschriften zijn behandeld, zoals aanvraag van domein en mijnbouw en het beleggen van vergaderingen in de dorpen. Onderwerpen zijn behandeld waarmee de bestuursdienst regelmatig te maken heeft.

De training is verzorgd in het Multifunctioneel gebouw van Brokopondo centrum. De bestuursambtenaren zijn ingenomen met de training en hebben hun kennis verder kunnen verrijken. Zij hebben hun persoonlijke skills kunnen ontwikkelen en geleerd hoe beter te communiceren en te rapporteren. De trainingen zijn afgelopen weekend afgesloten met een certificaat.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com