Stappenplan moet leiden tot rust in inheemse dorpen Para

30/12/2020 22:22 – Van onze redactie

Het dorpsbestuur van Powaka onder leiding van Sergio Sabajo (derde vanuit rechts) wordt niet erkend door de Osip en Vids.  
PARAMARIBO – Om erachter te komen hoe het komt dat er ineens actiegroepen ontstaan in dorpen in Para, is de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden (Vids) bezig met het formuleren van een stappenplan. “Waarom komen deze dingen zo naar boven drijven? Dat moeten we goed gaan bespreken met de gemeenschappen, de ouderen maar ook het dorpsbestuur”, zegt Vids-voorzitter Theodoris Jubitana.
Jubitana zegt dat in het begin van het nieuwe jaar begonnen zal worden met consultaties als onderdeel van het stappenplan. “Pas wanneer alles duidelijk is geworden, gaan we weer de dingen begeleiden in Powakka. Misschien moeten we daar zelfs als eerst afhandelen.”
De Vids en de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) hebben de bestuursverkiezingen die enkele weken terug zijn gehouden in Powakka ongeldig verklaard. Ondanks er een verzoek was gedaan om de verkiezingen voorlopig aan te houden, totdat de rust was wedergekeerd, zijn deze toch doorgedrukt Hierna besloten de organisaties een verklaring uit te brengen.
De ‘gekozen’ kapitein Sergio Sabajo werd door de organisaties niet erkend. Hij vormt het bestuur met Jerrel, Rendy, Rosana en Antonius Sabajo en Cyrril en Clifton Biswane. Eerder werd het dorpsbestuur geleid door kapitein Patricia Sabajo, die werd ondersteund door de basya’s Margo Aramaketo, Laurance Orasie, Kenneth Makosie en Anna Mac-Intosh
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname