In lijn met het recente regeringsbesluit om bij te dragen aan een schoner milieu en duurzame ontwikkeling, vond op vrijdag 20 december een belangrijke inceptiebijeenkomst plaats over de uitfasering van Single Use Plastic (SUP) en kwikhoudende producten (Mercury Added Products, MAP). Bestuurslid van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Arianne de Bye, vertegenwoordigde de zakelijke sector tijdens deze bijeenkomst.
De bijeenkomst fungeerde als een platform voor diverse stakeholders uit verschillende sectoren om gezamenlijk te werken aan de uitvoering van het regeringsbesluit. Na de welkomstwoorden van de directeur van Milieu en de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), werden er presentaties gegeven die inzicht boden in de huidige situatie en de geplande aanpak van de uitfasering.
Een van de hoogtepunten van de bijeenkomst was de presentatie van SUWAMA, waarin de organisatie haar visie op duurzame afvalbeheerstrategieën deelde. Experts lichtten vervolgens de stappen toe die genomen moeten worden om SUP en MAP effectief uit te faseren. Dit werd gevolgd door een vragenronde en een korte pauze.
Tijdens de brainstormsessies bespraken de deelnemers in werkgroepen drie belangrijke vragen. Ze dachten na over hoe alle betrokken partijen zouden kunnen samenwerken om bewustwording en naleving te bevorderen. Daarnaast werden de verwachte uitdagingen bij de implementatie besproken, evenals mogelijke gezamenlijke oplossingen. Ook werd er nagedacht over welke acties prioriteit zouden moeten krijgen om de uitfasering van SUP en MAP effectief te maken binnen de vastgestelde tijdlijn.
De discussies resulteerden in voorstellen, zoals de ontwikkeling van nationale standaarden via het Surinaams Standaarden Bureau en de Nationale Milieu Autoriteit. Ook werd benadrukt dat deze problematiek moet worden opgenomen in belangrijke milieudocumenten en -strategieën, waaronder de Green Development Strategy en de Just Transition Policy van Suriname.
De uitwisseling van ideeën in de brainstormsessies gaf deelnemers de kans om praktische aanbevelingen te formuleren. Aan het einde van de bijeenkomst werden de resultaten gepresenteerd in een plenaire sessie, waarmee de gezamenlijke inzet van alle betrokken partijen werd onderstreept.
Met deze bijeenkomst is een belangrijke stap gezet richting de uitvoering van het regeringsbesluit en de gezamenlijke aanpak van de milieu-uitdagingen. Stakeholders kijken uit naar een verdere samenwerking om de milieu- en ontwikkelingsdoelen van Suriname te realiseren.
The post Stakeholders bespreken uitfasering SUP en kwikhoudende producten ..
- Nickerianen participeren niet bij voorlichtingsactiviteit o…..
- DEALS MET DE CHINEZEN..
- LVV verbiedt import broedeieren en levende vogels VS..
- Bewolkte zondag met regenbuien..
- ‘Enchanted Christmas Forest’ tot en met 3 januari 2025 toeg…..
- Kristrun Frostadottir (36) nieuwe en jongste premier van IJ…..
- Georgette Wilma Powel (85) Amsterdam 19-12-2024..
- Guatemala: 160 kinderen gered van Joodse Lev Tahor-sekte..
- Matige onweersbuien in kustgebied en delen binnenland..
- Nieuw seizoen Suriname Major League start op 31 januari..
- Slechts 35 van geprojecteerde 116 staatsgebouwen met succes…..
- Bouva wil duidelijkheid over nevenbetrekkingen onderministe…..
- Waarborgsom 1% kiesgerechtigden x SRD 158..
- Onderminister Ramsukul: Aantijgingen Bouva ongegrond..
- Meer dan 30 doden bij botsing tussen bus en vrachtwagen in …..
- Brunswijk vraagt samenleving om nog meer geduld..
- Meer dan 150 kg drugs vernietigd in Kraka..
- KPS MOET ONDER VERGROOTGLAS..
- Genoeg kansen om te bloeien met toerisme..
- Werkgroep Para heeft overleg met president..
- hoe de leugen en hoe ze doden...