Srefidensi- en kerstbonus in januari uitbetaald

19/12/2020 05:50 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Het streven is erop gericht om medio januari 2021 de geregistreerden die door de screening komen hun Srefidensi- en kerstbonus uit te betalen. Dat meldt de regering op de website de boodschap.today.
Aangegeven wordt dat het ministerie van Financiën & Planning in de afgelopen periode diverse vragen heeft gehad over hoe de uitbetaling eruit zal zien, wanneer die plaatsvindt en hoe het vervolgtraject eruit zal zien. De regering meldt dat de registratie op 11 december is afgesloten en dat het proces van screening voor dubbele en onvolledige registraties in volle gang is. “Helaas heeft een aantal personen het formulier niet volledig ingevuld en ontbreken er persoonsgegevens. Deze personen ontvangen een sms of mail om aanvullende gegevens op te sturen.”
Na controle van gegevens kan de betaling plaatsvinden. De regering beaamt dat dit vertragend werkt, maar wijst erop dat sommige personen die al automatisch in aanmerking komen voor de Srefidensi- en Owruyari-enveloppe, zich toch ook via de link te hebben geregistreerd. “Tijdens de screening worden deze registraties uit het bestand gehaald”, aldus het bericht. Het geld zal per bank of contant worden uitbetaald bij het districtscommissariaat van keuze.
Op de Facebookpagina van de Communicatiedienst Suriname verscheen vrijdag ook het bericht dat het bedrag dat zwakke huishoudens krijgen is verhoogd van SRD 33 naar SRD 500. De verhoging dient voor het betalen van de verhoging van nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater, kookgas en openbaar transport, aldus de CDS. De exacte ingangsdatum staat niet vermeld.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname