SPWE moet commercieel opereren

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), wordt geëvalueerd. Minister Rishma Kuldipsingh heeft deze mededeling onlangs gedaan aan de directie en het personeel van de stichting. De evaluatie is nodig om de organisatie commercieel te maken, waarbij ondernemers voorzien worden van professionele begeleiding en coaching voor het opzetten en draaien van gezonde (kleine) bedrijven.
Zowel door de directie als het personeel is aangegeven, dat zij ingenomen is met het voornemen van de minister om de organisatie een upgrading te geven. De SPWE moet in verband met het stimuleren van klein ondernemerschap, inspelen op de behoeften van zelfstandigen. Er moet onderzoek worden gedaan en het contact met het veld moet onderhouden worden. Hierdoor zal de stichting beter in staat zijn om op maat gesneden trainingen te ontwikkelen en de juiste begeleiding te geven aan de doelgroep.
Kuldipsingh verwacht dat SPWE nauwer gaat samenwerken met de overige werkarmen van het ministerie zoals de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) en de Raad van Coöperatiewezen (RACO). De hechtere samenwerking zal volgens de bewindsvrouw moeten resulteren in een toename van ondernemerschap en de groei van zelfstandigen, vooral onder jongeren.
Door ondernemerschap kan zelfredzaamheid onder hen worden bevorderd. Ook de districten en het binnenland zullen worden bezocht. De bedoeling is om geïnteresseerden vanaf het begin te begeleiden bij het aanleren van een vak tot het schrijven van een businessplan en opzoek gaan naar de financiering daarvan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald