‘SPSB betaalkantoor van regering Bouterse’

De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) wordt al geruime tijd onder een vergrootglas geplaatst. De ex-directeur, Ginmardo Kromosoeto, zit sinds vorig jaar achter slot en grendel vanwege zijn handelingen/participatie in de verkoop van de overheidspanden aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Naar verluidt, is deze bank gewoon uitgehold, omdat exponenten van de vorige regering rijkelijk werden voorzien van diverse privileges. Huishuur, interieurinrichting, bewaking en zelfs kleding, werden via de SPSB betaald.
NDP-toppers die in de gelegenheid werden gesteld om grote bedragen te trekken via de SPSB, worden momenteel aangemaand hun openstaande rekeningen te voldoen. Een van hen, die nog voor kort was verbonden aan het MI-Gliss, heeft een factuur van meer dan USD 100.000 openstaan, omdat haar huishuur al die jaren werd betaald en tevens de inrichting van haar woning was bekostigd met middelen die de staat toen beschikbaar had gesteld via de SPSB.
In 2019 kwam de SPSB al in het nieuws toen er documenten werden gedeeld met de gemeenschap met betrekking tot grootschalige malversaties die zich zouden hebben voorgedaan bij deze bank die de leiding stond van Kromosoeto. De documenten van de SPSB die toen naar buiten gebracht werden, hebben toen een schandvlek voor de toenmalige regering veroorzaakt. De lijst met klinkende namen veroorzaakte een schokeffect in de samenleving. Vorige week werd weer aangehaald in De Nationale Assemblee, dat de SPSB onder het vorige bewind een grote graaipot was. ‘’Tijdens de vorige regering is er flink huisgehouden’’, stelde parlementariër Asis Gajadien. Er is zodanig gerommeld, dat er zelfs een vliegtuig is gekocht van ruim USD 450.000, dat betaald werd vanuit de rekening van het ministerie van Financiën bij de SPSB. Dit werd bevestigd door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.
 
The post ‘SPSB betaalkantoor van regering Bouterse’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname