Sportverslagen 9 december 2020

Internationaal Sportnieuws
Champions League:

Groep E:
Groep F:
Groep G:

Dinsdag: Chelsea-Krasnodar 1-1 Stade Rennes-Sevilla1-3 Over naar de volgende ronde:1.Chelsea2.Sevilla
Dinsdag: Zenit-Dortmund 1-2 Lazio Roma-Club Brugge 2-2Over naar de volgende ronde: 1.Borrussia Dortmund 2.Lazio Roma
Dinsdag: Dinamo Kiev-Ferencváros 1-0 Barcelona-Juventus 0-3Over naar de volgende ronde: 1.Juventus2.FC Barcelona

Groep H:
 

Dinsdag: RB Leipzig–Manchester United3-2Over naar de volgende ronde:1.RB Leipzig
 

Champions League:

Groep A:
Groep B:
Groep C:

Woensdag:Lokomotiv Moskou- Bayern MünchenSalzburg-Atlético Madrid
Woensdag:Inter Milan-Shakhtar DonetskReal Madrid-Mönchengladbach
Woensdag: Manchester City-MarseilleOlympiakos-FC Porto

Groep D:
Groep H:
 

Woensdag:Ajax-AtalantaFC Midtjylland-Liverpool
Woensdag:Paris Saint-Germain-Basaksehir  
 

Voetbal:
De spelers van Istanbul Basaksehir krijgen veel steun vanuit de voetbalwereld voor hun actie om niet verder te spelen na het racisme-incident tijdens de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Paris Saint-Germain. Assistent-coach Pierre Webó van Basaksehir kreeg in de beginfase rood van de Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan. Er ontstond tumult langs de zijlijn, omdat vierde official Sebastian Coltescu hem zou hebben aangeduid als “Ala negru” (‘die zwarte man’, red.).
Ronald Koeman heeft zich dinsdag verbaasd over het spel van FC Barcelona. De trainer vindt dat zijn ploeg tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Juventus (0-3-verlies) vooral in de beginfase angstig speelde. Juventus won mede dankzij twee rake strafschoppen van Cristiano Ronaldo en verzekerde zich van groepswinst. Barcelona was al zeker van overwintering in de Champions League, maar moet zich tevredenstellen met de tweede plek.
Een plek in de achtste finales is woensdag de inzet van het Champions League-duel tussen Ajax en Atalanta. Naast het sportieve belang valt er nog veel meer te behalen, want de winnaar mag zo’n 12 miljoen euro op de rekening bijschrijven. Een groot deel van dit bedrag komt voort uit de bonus van 9,5 miljoen die een club ontvangt als de achtste finales worden bereikt. Daarnaast geldt voor elke overwinning in de Champions League gegarandeerd een premie van 2,7 miljoen euro. Als Ajax Atalanta verslaat in de Johan Cruijff ArenA, dan lopen de totale Champions League-inkomsten van de Amsterdamse club op tot bijna 60 miljoen euro. Na vijf wedstrijden staat de teller namelijk al op een bedrag van 47,45 miljoen euro.
………… (R10)

Lees verder

Bron: Radio 10 Suriname