Sportgebeuren binnenland moet meer prioriteit genieten

Er moet meer aandacht worden besteed aan het sportgebeuren in het binnenland. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) wil dat de districtscommissarissen (dc’s) de trekker van deze activiteiten worden. De minister heeft deze mededeling onlangs gedaan bij een vijfdaags bezoek aan het binnenland.
Volgens haar is de potentie onder de kinderen van het binnenland bijzonder groot en kunnen er veel toekomstige kampioenen in de sportwereld worden opgeleverd. Verder gaat de departementsleiding zich ook focussen op het grondenrechtenvraagstuk dat al jaren aan de orde is. “Het is op bord van de president,” zei minister Emanuel. Ze zei dat er op dit vraagstuk zeker een oplossing zal komen.
De ROS-minister gaf verder aan de problemen van vervoer te water zelf gezien en ervaren te hebben. Ze wil met belanghebbenden praten over de oplossing van deze obstakels.
De minister wil ook verder praten met de bestuursdienst over zaken in deze organisatie waarover zij niet tevreden is. Dit vooral omdat deze groep ambtenaren samen met de dc’s een grote bijdrage moet leveren aan de bevordering van het sportgebeuren.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald