Speeddaten onder Hindostanen misschien wel pure noodzaak

12/04/2021 21:00 – Audry Wajwakana

Volgens de organisatie DesiSingles hebben steeds meer Hindostaanse jongeren rond de dertig moeite om een levenspartner te vinden. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Hindostaanse jongeren worden vaak geleerd om educatie voorop te stellen, boven een liefdesrelatie. Uiteindelijk heeft zo een jongere rond zijn of haar dertigste wellicht de beste diploma’s, een goede baan en misschien ook al een eigen huis, maar geen relatie. Omdat steeds meer Hindostaanse jongeren van die leeftijd moeite hebben om een geschikte levenspartner te vinden, introduceert DesiSingles speeddaten.
De organisatie in Nederland organiseerde in 2019 en 2020 succesvolle meet-ups, waar honderden Hindostaanse vrijgezellen op afkwamen. Vanuit Suriname kreeg ze verzoeken om er soortgelijke events te houden. “Binnen de Hindostaanse gemeenschap bestaat er behoefte om iemand van de eigen etnische of culturele achtergrond als partner te kiezen”, zegt Vikas Ramsaroep, één van de initiatiefnemers van de datingsite.
Binnen deze gemeenschap rust er volgens Ramsaroep een taboe om ervoor uit te komen dat de persoon zich eenzaam voelt. “Dit taboe willen we doorbreken. Het feit dat we bij onze eerste events zoveel vrijgezellen bij elkaar hebben kunnen brengen, geeft al aan dat de behoefte groot is”, vindt hij. Speeddaten is een bijzonder effectieve methode om in een korte tijd met veel andere singles te praten.
Behalve hooggeschoolden, vallen onder de eenzame groep ook gescheiden vrouwen, weduwen en weduwnaars. Omdat er vanwege de coronapandemie geen fysieke meet-ups georganiseerd mogen worden, heeft de organisatie het online speeddaten bedacht, waar Hindostanen die in Suriname wonen ook aan mee kunnen doen. De eerste sessies zijn op 18 en 24 april waarvoor de organisatie een speciaal platform heeft ontwikkeld.
Eerder organiseerde de Organisatie Hindoe Media (OHM) in Suriname ook een drietal soortgelijke fysieke meet-up events voor vrijgezellen. De laatste was in 2019 en de aanleiding was volgens Radjen Baldew, ondervoorzitter van OHM, dat steeds meer jongeren uit Hindostaanse gezinnen een partner ontberen bij het ouder worden. Echter, voor die drie events was de belangstelling matig. Baldew schreef dat toe aan de nieuwigheid van het idee.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname