Speciale voorzieningen bij parlementsvergadering vandaag

De leiding van De Nationale Assemblee (DNA) heeft speciale voorzieningen getroffen om vandaag te kunnen vergaderen. Er wordt een aanvang gemaakt met de Algemene Politieke Beschouwingen (APB). In het parlement worden de COVId-19-richtlijnen stipt opgevolgd. Hiervoor zijn er vorig jaar al enkele maatregelen doorgevoerd. Om de anderhalve tot twee meter sociale afstand in acht te nemen is de inrichting van de vergaderzaal aangepast.
Het frequent schoonmaken van de ruimtes is ook een van de belangrijkste maatregelen, die het parlement heeft doorgevoerd om de verspreiding van COVID-19 en andere ziekten op de werkvloer te voorkomen. De interieurverzorgers zijn getraind in hoe om te gaan om te gaan met chemische veiligheidsvraagstukken, de juiste schoonmaakprocedures en de gezondheidsvoordelen van een schone omgeving.
Alle COVID-19-preventiemaatregelen en protocollen staan nog steeds overeind en behoren strikt nageleefd te worden. Eenieder zal zich moeten aanmelden bij de beveiliging en legitimeren. Bij de hoofdingang worden de handen ontsmet en de temperatuur opgemeten. Het is verder ook verplicht een mond- en neusbedekking op te hebben.
Er zal vergaderd worden met een minimale bezetting. De overige leden die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn in de vergaderzaal zullen vanuit hun fractiekamer per Zoom of via het HCL-netwerk van het parlement in contact staan met de andere leden in de zaal of de vergadering bijwonen. Van de 51 volksvertegenwoordigers zijn 27 gevaccineerd tegen het COVID-19-virus.
Tijdens de vergaderingen zal de regering aanwezig zijn op basis van een minimale bezetting. Alleen de president, vicepresident en maximaal vier ministers mogen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal. De openbare vergadering is uitgeschreven voor 12.00 uur.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald