Spannende bestuursverkiezingen gaande bij politiebond

Op het Politie Opleidingscentrum (POC) aan de Commewijnestraat te Zorg en Hoop heerst er een gezellige en vreedzame drukte. Leden van de politiebond hebben vandaag de gelegenheid om hun stem uit te brengen op maar liefst vijf kandidaatsbesturen die meedingen naar het nieuw te vormen bestuur.
Eenmaal op het POC-terrein valt de groep die wordt geleid door Milando Atompai op. In zwarte T-shirts met een goudkleurig logo en opschrift gaan de kandidaat-bestuursleden van de Vernieuwingsbeweging gekleed. Dat is ook de kleur die het POC-terrein overheerst.
Volgens kandidaat-voorzitter van de Stootgroep Rechtspositionele Aangelegenheden (SRA), Steven Rozenblad, is dat schijn. Zijn team gaat gekleed in de kleuren van de Surinaamse vlag en ook de tent is in die kleuren versiert. Hij zegt dat het team van zijn ‘opponent’ Atompai truitjes gratis heeft verdeeld aan leden toen bleek dat de verkoop stroef verliep.
Rozenblad laat zich niet afleiden door de hoeveelheid aan politieambtenaren die hun stem in een T-shirt van de Vernieuwingsbeweging uitbrengen. Hij is ervan overtuigd dat hij een groot deel van politieambtenaren in hogere rangen aan zijn zijde heeft.
Dit wordt niet betwist door Atompai. De trekker van de Vernieuwingsbeweging heeft zijn pijlen gericht op voornamelijk de jongeren binnen het politieapparaat, maar weet dat een deel van ambtenaren in hogere rangen ook op zijn bestuur zal stemmen. Hoewel het om verschillende besturen gaat heeft de redactie van Suriname Herald geen rivaliteit opgemerkt.
“We hebben een lekker gevoel. Al onze mensen wenken ons. Ze geven aan dat ze het hebben gedaan”, zegt een enthousiaste Rozenblad. De SRA-trekker gelooft in een gelijk opgaande strijd, maar zegt dat aan het eind zijn team de winst aan haar zijde zal hebben.
Ook Atompai denkt de buit binnen te halen. Hij spreekt van een rechtvaardige strijd die in het voordeel van zijn bestuur zal vallen. “Ik heb zonder meer de overwinning aan mijn zijde.”
Team David is minder zichtbaar maar voorzitter Lothar Biervliet heeft hoop. “We mogen niet ontevreden zijn over de stemming.” Biervliet is geen voorstander van verdeeldheid. Hij zegt dat de buitenwacht zich niet moet verkijken op het aantal teams dat meedoet. Hierna zullen zij de gemeenschap gezamenlijk dienen.
Kandidaatsbestuur De Haan van Jacobus Anantoewe is vastberaden en zegt dat zij de verrassing van de dag zullen zijn. “Men wil weg van de gevestigde orde. Er is maar een alternatief en dat is De Haan. Dit team gaat voor indexering van de salarissen van de korpspolitie. “We willen de politieorganisatie behoeden van loononderhandelingen.”
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald